Vuodelle 2019 myönnetyt apurahat
TUTKIMUSAPURAHAT 102 880 euroa
HANKEAPURAHAT 2 875 200 euroa
 

TUETTAVAT HANKKEET

 • Teamup – Askel konkretiaan

  Aalto Entrepreneurship Society

  TeamUp ohjelman tavoitteena on helpottaa yksilöitä, jotka ovat innostuneita yrittämisestä, ottamaan ensimmäisiä konkreettisia askeleita oman yrityksen perustamiseen.

  Bootcamp vaihe keräsi viime vuonna yhteensä yli 300 osallistujaa, jotka halusivat perustaa oman yrityksen. Heiltä kuitenkin puuttui omasta verkostostaan potentiaalisia perustajakumppaneita, joiden tiedot ja taidot toisivat lisäarvoa tiimiin.

  Viikonlopun mittaisen ohjelman ensimmäinen osa tarjosi erilaisia workshoppeja, joissa osallistujat pääsivät tutustumaan toisiinsa ja näin muodostamaan tiimejä laajalla osaamisdiversiteetillä. Viikonlopun aikana tiimejä muodostui yli 30, jotka sunnuntain loppuhuipunennuksessa pitchasivat ensimmäisen kerran tiiminsä ja ideansa liiketoimintavalmentajille ja sijoittajille.

  http://teamup.aaltoes.com/#eventAbout

   
 • FallUp - Asennemuutos ja innostaminen

  Aalto Entrepreneurship Society

  FallUp-tapahtuma tuo toistamiseen lähes 2000 alkuvaiheen korkeakouluopiskelijaa yhteen Helsingin Musiikkitalolle 10.10. Tapahtuman päätavoitteena on luoda asennemuutosta opiskelijoissa yrittäjyyttä kohtaan, sekä ohjata innostuneita opiskelijoita kasvuyritysyhteisöön
  mukaan.

  Tapahtuman ensimmäisessä osuudessa tarjotaan mahdollisuus päästä keskustelemaan kasvuyritysten ja oman yrityksen perustamista tukevien yritysten kanssa messualueella. Tämä on monelle osallistujalle erittäin hyvä mahdollisuus saada ensikosketus kasvuyrittäjyysyhteisöön ja ymmärrys oman yrityksen perustamisen edellytyksistä. Messuosuuden jälkeen ohjelma huipentuu lavaohjelmaan, jossa puhujat kertovat inspiroivia tarinoita yrittämisestä.

  Suomen nuoret menestyjät Linda Liukas ja Miki Kuusi ovat yleisölle loistavia esikuvia. Viime vuonna veimme FallUp:n kansainväliselle tasolle tuomalla yleisölle pääpuhujaksi Unity:n co-founderin ja CEO:n David Helgasonin.

  www.fallup.fi

   
 • Summer of Startups - Resurssit menestystarinoihin

  Aalto Entrepreneurship Society

  Summer of Startups on yhdeksän viikon mittainen kiihdytysohjelma yrittäjähenkisten
  opiskelijoiden ja vastavalmistuneiden perustamille kasvuyrityksille. Vuonna 2016 ohjelmaan haki yli 100 tiimiä, joista ennätykselliset 13 hyväksyttiin ohjelmaan. Kasvuyrityksille Summer of Startups tarjoaa yritysvalmennusta, ilmaiset työskentelytilat ja apurahaa.

  Yritysvalmennuksella on kaksi tavoitetta. Ensimmäinen on opettaa luentojen, workshopien ja oppikirjojen avulla keskeisiä yrittäjyyteen liittyviä taitoja ja periaatteita. Toinen tavoitteista on ohjelmaan osallistuvien tiimien henkilöiden ja liikeidean kehittäminen, jota varten järjestetään viikoittaisia mentorointeja kokeneiden sarjayrittäjien, sijoittajien ja yritysvalmentajien kanssa.

  http://summerofstartups.com/

   
 • Yritys Hyvä kilpailu

  Kehittämiskeskus Opinkirjo ry

  Yritys Hyvä on lapsille ja nuorille suunnattu kilpailu, jonka tavoitteena on innostaa yrittämään. Jokainen saa tilaa omille pohdinnoilleen ja mahdollisuuden kertoa, mitä yrittäminen ja yritteliäisyys juuri itselle merkitsevät. Kilpailussa saa rohkeasti ideoida, heitellä villejä ajatuksia ja käyttää mielikuvitusta!

  Kilpailun sisällöt ja tehtävät sopivat useaan eri oppiaineeseen. Tehtävissä on huomioitu perusopetuksen, lukion ja ammattikoulun opetussuunnitelman perusteet: eheyttävät kokonaisuudet, usean oppiaineen yhteistyö, laaja-alainen osaaminen, työelämä ja yrittäjyys.

  Voittajatyöt palkitaan rahapalkinnoin (100 -1000 €). Kaikki kilpailuun lähetettyjen töiden tekijät ohjaajineen palkitaan tuotelahjalla. Kilpailutöiden arvioinnissa katsotaan eduksi ajattelun rohkeus ja innovatiivisuus, oma pohdinta ja asioiden perustelu, oppijalähtöisyys sekä uudet näkökulmat ja mielenkiintoiset esitystavat.

  verkkosivuille

   
 • Yrittäjyyden edistäminen ja yrittäjyyskasvatuksen arviointi

  Lappeenrannan Teknillinen Yliopisto

  Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT) on kehittänyt yhdessä laajan yhteistyökumppaniverkoston kanssa maailman ensimmäiset yrittäjyyskasvatuksen ja yrittäjyyden edistämisen arviointityökalut opettajille. Tutkimuspohjainen Yrittäjyyskasvatuksen mittaristo on perus- ja toisen asteen opettajien käytössä laajasi koko Suomessa. Opettajan yrittäjyysmittaristo puolestaan auttaa ammattikorkeakoulujen opettajia pohtimaan omaa toimintaansa yrittäjyyden edistäjänä.

   www.lut.fi/yrittajyyskasvatus

   
 • Pikkuyrittäjät – alaluokkalaisten oma yrittäjyysohjelma

  Nuori Yrittäjyys ry

  Pikkuyrittäjät-ohjelma on alakouluille suunnattu NY-ohjelma, jossa lapset tutustuvat yrittäjyyteen ja perustavat 2-4 hengen ryhmissä oman Pikkuyrityksensä. Ohjelma koostuu kahden oppitunnin mittaisista kokonaisuuksista, joilla kullakin on oma teemansa. Ohjelman toiseksi viimeisellä kerralla Pikkuyrittäjät pääsevät esittelemään omia yrityksiään ja myymään itse tekemiään tuotteita oikeille asiakkaille oikealla rahalla.

  www.pikkuyrittajat.fi

   
 • Start Up- yrittäjyyskokeiluja korkeakoulussa

  Nuori Yrittäjyys ry

  NY Start Up on ohjelmassa korkeakouluopiskelijat perustavat NY-yrityksen, joka perustuu heidän omaan osaamiseensa. Yrityskokeilu tarjoaa mahdollisuuden testata ideaa ja soveltaa työelämätaitoja käytäntöön. Ohjelma tarjoaa opiskelijalle kuvan siitä, millaista on työskennellä omassa yrityksessä sekä kokemuksia, miten oma osaaminen kannattaa myydä työmarkkinoille.

  www.nystartup.fi

   
 • Uskalla Yrittää- finaali

  Nuori Yrittäjyys ry

  Uskalla Yrittää – finaali on NY-yrittäjyysohjelmien Suomen finaali, joka kokoaa kaksipäiväiseen tapahtumaan yli 100 NY-yritystä ja lähes 400 nuorta eri puolilta Suomea.  Tapahtumassa mukana olevat nuoret ovat pyörittäneet tämän lukuvuoden ajan oikealla rahalla toimivia NY-yrityksiään peruskoulun 9. luokalla ja toisella asteella NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa ja korkea-asteella NY Start Up -ohjelmissa, osana opintojaan. Toisen ja korkea-asteen voittajat edustavat Suomea Euroopan mestaruuskilpailuissa kesällä 2017. Finaali on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017.

  www.uskallayrittaa.fi

   
 • The Shortcut

  Our mission is to inspire and empower people from diverse backgrounds to join the startup ecosystem. We actively work towards lowering the barrier of participation and optimising under-utilised skills.

  We are a non-profit sister organisation to SLUSH and Startup Sauna. Together with our partners, The Shortcut provides inspiration, networks, knowledge and skills to enable new talent and new start-ups.

  The main criterion for participating is ATTITUDE: if you are curious about technology and entrepreneurship, you are welcome to join our movement."

  http://theshortcut.org
  www.facebook.com/theshortcut

   
 • Yrittäjyyden edistäminen ammattitaitokilpailujen avulla

  Skills Finland ry

  Skills Finland ry edistää ammatillisen koulutuksen arvostusta ja tunnettuutta sekä opiskelijoiden kiinnostusta yrittäjyyteen. Yhdistyksen toiminnan näkyvimmät muodot ovat vuosittain järjestettävä Taitaja-tapahtuma ja Suomen ammattitaitomaajoukkueen lähettäminen kansainvälisiin ammattitaitokilpailuihin.

  Taitaja-kilpailussa yrittäjyys on mukana omana lajinaan sekä kaikissa lajeissa arviointikohteina tai erillisinä tehtäväkokonaisuuksina. Maajoukkuevalmennuksessa nuoria huippuosaajia rohkaistaan yrittäjyyteen.

  www.skillsfinland.fi

   
 • Laajuutta, syvyyttä ja laatua 4H-Yrittäjyyskasvatukseen

  Suomen 4H-liitto

  Kolme askelta työelämään on lasten ja nuorten yrittäjyyskasvatuksen malli, ja siihen liittyvät tuotteet mm. TOP –tehtäväpankki, Ajokortti työelämään –koulutus ja 4H-yritys ovat laajasti käytössä eri puolilla Suomea. Digitaalisen työotteen vahvistaminen yrittäjyyskasvatuksessa on ollut viime vuosien tärkeimpiä painopistealueita. Yhä useampi nuori luo itse itselleen kesätyön 4H-yrittäjänä. 4H:n toteuttaman #YritäOpiTienaa -kampanjan kautta Suomeen on parina kesänä syntynyt satoja nuorten omia kesäyrityksiä.

  www.toptehtavat.fi
  www.4h.fi/toita/perusta-oma-yritys/
  www.yritaopitienaa.fi/

   
 • Yrityskummitoiminta

  Suomen Yrityskummit ry

  Suomen Yrityskummit auttavat pienyrityksiä liiketoiminnallisten haasteiden ratkaisemisessa. Yksityisyrittäjäin säätiö on ollut tukemassa toimintaamme palveluverkoston vahvistamisessa, yrityskummien verkottumisessa ja koulutuksessa sekä alueverkoston tiivistämisessä. Tuen avulla yhdistys on pystynyt myös panostamaan viestinnän ja digitekniikan kehittämiseen

  www.yrityskummit.fi

   
 • Vuoden Nuori Yrittäjä kilpailu

  Suomen Yrittäjät

  Suomen Yrittäjien Vuoden nuori yrittäjä -kilpailu on maamme arvostetuin alle 35-vuotiaille yrittäjille suunnattu kilpailu. Kilpailussa painotetaan yritystoiminnan ansioita eikä esimerkiksi järjestöaktiivisuutta. Voittajan valinnassa otetaan huomioon erityiset ansiot toimialaan, innovatiivisuuteen tai yrittäjäasenteeseen liittyen.

  www.vuodennuoriyrittaja.fi.
  https://www.nuoretyrittajat.fi/news/426-vuoden-nuori-yrittaja-paapii-design-
  oyn-anniina-isokangas

   
 • Oman elämänsä sankarit - Vaikuttajaverkosto

  Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät

  Oman elämänsä sankari –vaikuttajaverkosto (OES) on Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien kehittämä konsepti. Tavoitteena on esitellä uusia asioita yrittäjyydestä, jotta ymmärtäisimme paremmin yrittäjyyden merkityksen koko Suomen menestykselle. Esikuvana verkostolle on valtakunnalliset maanpuolustuskurssit ja metsäakatemia - OES on siis eräänlainen yrittäjyysakatemia. Verkoston jäsenet edustavat eri yhteiskunnan sektoreita ja tulevat laajasti koko Suomen alueelta.

  https://www.yrittajat.fi/pohjois-pohjanmaan-yrittajat/a/mita-teemme/vaikuttaminen-ja-tulokset/pohjois-pohjanmaan-yrittajat/vaikuttaminen-ja-tulokset/oman

   
 • Kuudesluokkalaisten Yrityskylä

  Taloudellinen Tiedotustoimisto

  Kuudesluokkalaisten Yrityskylä koostuu opettajien koulutuksesta, kymmenestä oppitunnista sekä vierailusta Yrityskylä-oppimisympäristöön. Oppimisympäristö on koululaisten oma yhteiskunta, pienoiskaupunki, jossa oppilas työskentelee omassa ammatissaan saaden palkkaa tekemästään työstä. Lisäksi oppilas toimii kuluttajana ja kansalaisena osana suomalaista yhteiskuntaa.

  http://yrityskyla.fi/

   
 • Yrityskylä Yläkoulu

  Taloudellinen Tiedotustoimisto

  Yrityskylä Yläkoulussa nuoret oppivat taloudesta, työelämästä ja näitä läpileikkaavista teemoista globaalissa maailmassa. Yrityskylä koostuu opettajien koulutuksesta, oppitunneista ja vierailusta fyysiseen Yrityskylä-oppimisympäristöön. Oppimisympäristö on nuorten johtama maailma, jossa yhdeksäsluokkalaiset johtavat tiimeinä yritystä maailmantalouden pyörteissä. Voittajatiimi on se, jonka johtamana yritys pärjää markkinoilla parhaiten.

  http://yrityskyla.fi/

   
 • Yrityselämän nuoret sukupolvet

  Taloudellinen tiedotustoimisto

  Yrityselämän nuoret sukupolvet tarjoaa digitaalisen business-kurssikokonaisuuden toiselle asteelle. Kurssit perustuvat viimeisimpiin pedagogisiin ratkaisuihin (oivaltava oppiminen, Lonka 2015) ja yritysten tarjoamiin materiaaleihin oikeasta liike-elämästä.

  Kurssikokonaisuus tähtää kaupalliseen osaamiseen. Kursseilla opitaan yrittäjyyden perustaitoja: myyntiä, markkinointia, kaupallistamista, vuorovaikutus- ja neuvottelutaitoja, rahoitusta ja yrityksen talouden hallintaa. Kurssien teemat ovat linkitettyinä myös lukion uuteen opetussuunnitelmaan ja lukiolaisen arkeen. Kokonaisuuden kautta nuori pääsee verkostoitumaan kansainvälisesti muun muassa Slushin sivutapahtumassa Slush Youth. Lukuvuodesta 2017–2018 alkaen kurssit ovat kaikkien Suomen lukioiden ja tietyiltä osin myös ammattioppilaitosten saatavilla.

  www.tat.fi/lukiokurssit

   
 • Yrittäjyyskasvatuksen työkirja

  Valtakunnallinen YES ry

  Yrittäjyyskasvatuksen työkirjan avulla oppilaitokset voivat rakentaa yrittäjämäistä toimintakulttuuria ja työelämälähtöisempää opetusta. Se antaa työkalut yrittäjyyskasvatuksen suunnittelemiseen, aikatauluttamiseen ja yhteistyöhön. Työkirja sopii käytettäväksi hyvin kaikilla kouluasteilla, ja sitä voivat hyödyntää myös yrittäjyyskasvatuksesta ja kouluyhteistyöstä kiinnostuneet työelämän toimijat.

  http://www.yesverkosto.fi/tyokirja/

   
 • YES Lukiot työelämään

  Valtakunnallinen YES ry

  Uusi lukioiden opetussuunnitelma määrittelee yhdeksi lukiokoulutuksen tehtäväksi kehittää opiskelijoiden valmiuksia työelämään ja työhön. YES Lukiot työelämään -hanke tähtää tämän tehtävän toteuttamiseen.  Hankkeessa on mukana 17 lukiota, jotka rakentavat YESin tuella työelämälähtöisempää lukiokoulutusta. Tavoitteena on yrittäjämäinen toimintakulttuuri, jossa nuorten ja opetushenkilöstön työelämä- ja yrittäjyystietous sekä yhteydet työelämään ovat vahvemmat.

  http://www.yesverkosto.fi/yes-lukiot-tyoelamaan/